URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Rundvlees in rode wijn
 Hoofdgerecht
 4 porties
 20 min. + 120 min. wachten
 Hartig/Kruidig
 Bakken
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 schaal rib/runderlappen (ca. 1 kg.)
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 el. bloem
  • 50 gr. boter of margarine
  • 4 el. olie
  • 100 gr. mager gerookte spekjes (pakje 2 x 125 g)
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 el. tomatenpuree
  • 0.5 L rode wijn
  • Bereidingswijze

    Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees. Druk in elke inkeping wat knoflook en de rozemarijn. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de spekjes in het bakvet. Voeg de uien en de bleekselderij toe en fruit deze ca. 3 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. mee. Leg het vlees op de groenten en voeg zoveel wijn toe dat het vlees half onder staat. Breng even aan de kook, temper daarna het vuur en laat het vlees in ca. 2 uur met de deksel op de pan gaar sudderen.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 750 kcal / Eiwit 60 gr. / Vet 53 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 7 gr.
    Suggesties : Lekker met gnocchi (aardappel-deegkussentjes)
    Extra info :

    Wanneer de saus niet genoeg is ingedikt, kun je het vlees uit de pan nemen en de saus verder op hoog vuur inkoken. Verwarm daarna het vlees weer in de saus.